به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلاموالمسلمین محمد حاج ابوالقاسم، در بیان نکات تفسیری جزء یازدهم قرآن کریم در محفل جزء خوانی حرم مطهر بانوی کرامت، در ادامه تبیین مباحث مرتبط با توحید در قرآن کریم، به ویژگی جامعه توحیدی از نگاه قرآن پرداخت و اظهار داشت: جامعه توحیدی جامعه است که اشخاص در این جامعه هیچ یک بر دیگری برتری ندارند و تقوا تنها ملاک برتری است و هیچکس بهخاطر عامل دیگری نمیتواند خود را از دیگر اعضای جامعه برتر بداند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر این که تبعیض ناروا در جامعه توحیدی معنا ندارد، خاطرنشان کرد: قرآن کریم در آیه ۶۸ سوره مبارکه یونس میفرماید؛ مشرکان گفتند: «خداوند فرزندی برای خود انتخاب کرده است»! از هر عیبونقص و احتیاجی منزه است! او بینیاز است! از آن اوست آنچه در آسمانها و آنچه در زمین است! شما هیچگونه دلیلی بر این ادعا ندارید! آیا به خدا نسبتی میدهید که نمیدانید؟!
وی در تبیین ارتباط این آیه با جامعه توحیدی به کتاب تلمود و شرحی بر تورات در آئین یهودیت که از کتب مقدس یهود به شمار میرود، اشاره نمود و یادآور شد: در بخشهایی از تلمود اینطور آورده، کشتن مسیحی از واجبات مذهبی ماست و حیات و زندگی دیگران در اختیار یهودیان است، چه رسد به اموال آنها! هرگاه شخص غیریهودی به پول نیاز داشته باشد آنقدر باید از او ربا گرفت که تمام دارایی خود را از دست بدهد. شخص غیریهودی هر چند صالح و نیکوکار باشد باید او رو کشت! تا میتوانید از غیر یهود بکشید اگر دستتان به کشتن آنها برسد و آنها را نکشید مرتکب خلاف شدهاید؛ روح یهودیان نزد خدا عزیزتر است؛ زیرا سایر ارواح شیطانی و مانند حیوانات هستند. بر یهود لازم است که املاک دیگران را خریداری کند تا آنها صاحبملک نباشند و همیشه سلطه اقتصادی در دست یهود باشد.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر افزود: این جملاتی که گاهی انسان تعجب میکند، جملاتی است که در کتاب مقدس یهودیان آمده است؛ اگر میبینید امروز یک سرباز صهیونیست با چکمههای خود یک کودک فلسطینی را زیر پا له میکند، باید بدانیم که این رفتارها ریشه در چنین باورهایی دارد.
وی در پاسخ به چرایی شکلگیری چنین باورهایی که عدهای دیگران را حیوان و خود را نژاد و قوم برتر قلمداد میکنند، اظهار داشت: ریشه شکلگیری این باور نادرست در بین یهودیان به زمانی بر میگردد که آنها خود را فرزند خدا میدانستند؛ وقتی کسی خود را پسر خدا بداند، نسبت به دیگران احساس برتریجویی خواهد یافت و به دیگران با نگاه تحقیرآمیز، خار و خفیف مینگرد، چنین فردی حق حیاتی برای دیگران قائل نیست.
حاج ابوالقاسم با تأکید بر این که هیچکس حق ندارد به بهانه نسبت خاص، به دنبال مزایا و ویژه خواری در جامعه باشد، یادآور شد: متأسفانه امروز در جوامع بشری این توهم فساد انگیز به اشکال گوناگون وجود دارد و صاحبان ثروت و قدرت خود را تافتهجدابافته میدانند و این توهم باعث شده، احساس کنند که مردم باید در خدمت آنها باشند.
وی با بیان این که جامعه توحیدی اختلاف طبقه و ویژه خواری را نمیپذیرد، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی میفرمایند؛ همه جهان از آن خداست و آدمیان همه فقیر درگاه اویند؛ همه از او باید بخواهند و همه از او باید بگیرند و دست نیاز بهسوی او باز کنند و همه در این جهت یکسانند. حتی امام سجاد علیهالسلام که فرزند پیغمبر و فرزند امیرالمؤمنین و فاطمه زهرا و فرزند حسین بن علی علیهمالسلام است، او هم باید بنالد و اشک بریزد و این کار را هم میکند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت در ادامه ضمن اشاره به روایتی از امام سجاد علیهالسلام با تأکید بر این که فردای قیامت نسبها کنار میرود و خدای متعال بهشت را برای مؤمنان صالح ولو مؤمن صالح برده سیاهپوست باشد، آفریده است، اظهار داشت: خدای متعال جهنم را برای گناهکاران آفریده است؛ ولو آن شخص گنهکار از فرزندان پیغمبر باشد.
حاج ابوالقاسم در بخش پایانی سخنان خود ضمن تبیین فرازهایی از نامه ۴۱ نهجالبلاغه به روایتی از پیامبر اسلام اشاره نمود با بیان این که هیچ عرب بر عجم و هیچ عجم بر عرب و هیچ سفید بر سیاه و هیچ سیاه بر سفید برتری ندارد، مگر به تقوا، خاطرنشان کرد: خداوند متعال در آیه ۱۳ سوره حجرات میفرماید؛ «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاککمْ»؛ بزرگوار و با افتخارترین شما نزد خدا باتقواترین شماست.